vrijdag, 15. september 2006 - 10:24

Grote zoekactie naar drie vermiste kinderen

Bilthoven

Op donderdagmiddag startte de politie een grote zoektocht naar drie vermiste kinderen. Omstreeks 15.30 uur reed een taxibusje over de Gezichtslaan. In het taxibusje ontstond ruzie en drie kinderen van 11, 12 en 13 jaar wisten uit het busje te vluchten en renden de bossen in. De kinderen waren op weg van school naar een instelling in Soest. De taxichauffeur ging met zijn collega’s zoeken, maar trof hen niet meer aan en waarschuwde vervolgens de politie.

De politie startte een onderzoek en keek met agenten op de mountainbike, motoragenten, agenten te paard en collega’s van de KMAR uit naar deze kinderen. Tegelijk werd besloten om een opsporingsbericht uit te doen via de televisie.

Omstreeks 22.35 uur kreeg de politie een melding dat een getuige de kinderen omstreeks 21.30 uur in Maartensdijk had zien lopen. De getuige vond dit vreemd en sprak de kinderen aan. De kinderen gaven aan naar een oma te willen aan de Westbroeksebinnenweg in Westbroek.

De getuige gaf hen een lift en zette het drietal daar vervolgens af. De vrouw reed hierna naar thuis en vertelde het voorval aan haar man. Op dat moment zag zij dat op televisie de foto’s van de kinderen werden getoond.

De vrouw belde direct 112, waarna de politie ging ter plaatse ging. Agenten troffen de kinderen op de camping aan. Zij werden meegenomen en vervolgens teruggebracht naar de instelling.
Provincie:
Tag(s):