donderdag, 6. april 2006 - 10:29

Growshop Kapitein Hatterastraat half jaar dicht

Tilburg

De growshop Home Grow Tilburg aan de Kapitein Hatterastraat, die vorige week werd gesloten omdat bij een controle softdrugs zijn gevonden, moet een half jaar op slot blijven. Burgemeester Vreeman heeft gebruik gemaakt van de Opiumwet om deze langdurige sluiting te bewerkstelligen.

Op woensdag 29 april hielden diverse partijen zoals de Politie, de Belastingdienst, Essent en de gemeente controle bij enkele growshops in Tilburg. In een ruimte achter de winkel Home Grow Tilburg aan de Kapitein Hatterastraat werden vier zakken hennepafval aangetroffen en 860 hennepstekken. Er was een koolstoffilter geplaatst, er stond weegapparatuur en op de grond lagen hennepkruimels. Dit alles duidde erop dat er op grote schaal gehandeld werd in deze drugs.

Growshops mogen wel apparatuur verkopen, maar geen hennep kweken of handelen in drugs. De burgemeester heeft de zaak daarom direct laten sluiten. Deze week is de eigenaar te kennen gegeven dat de zaak een half jaar dicht op slot blijft.

Burgemeester Vreeman: “ Ik vind de aanwezigheid van drugs en handel in drugs in een detailhandelszaak een zeer ernstig feit. Deze handel levert gevaar op voor de openbare orde, veiligheid en gezondheid. Ik wil samen met de politie deze handel bestrijden. Deze handel is immers nauw betrokken met andere criminele activiteiten en de handel lokt misbruik van drugs uit, wat gezondheidsrisico's en maatschappelijke problemen met zich meebrengt�.
Provincie:
Tag(s):