zaterdag, 10. juni 2006 - 20:56

Gymnasium Liebfrauenschule uit Cloppenburg wint chemiewedstrijd Hogeschool Drenthe

Emmen

Voor het derde achtereenvolgende jaar organiseerden studenten van de Hogeschool Drenthe zaterdag een Life Science Contest voor Duitse middelbare scholieren.
In totaal waren er 135 deelnemers verdeeld over vijfendertig teams uit ondermeer, Bonn, Mönchengladbach, Hamburg, Willemshaven en Papenburg naar Emmen gekomen. Waar zij de onderlinge sportieve strijd met elkaar aangingen. Het startschot aan deze zogenaamde Biochemie Wettbewerb werd gegeven door burgemeester Bijl van Emmen.

De scholieren, die het grootste deel in het voorlaatste jaar van hun opleiding zitten, deden in teamverband een vijf tal natuurwetenschappelijke experimenten. Als uitvalbasis was gekozen voor het uitstekende uitgeruste Life Science Laboratorium, welke de Hogeschool Drenthe deelt met het Drenthe College in Emmen.
Ook moesten ze een populair - wetenschappelijke prijsvraag oplossen. Het publiek kon ook deelnemen aan een aantal experimenten en de demonstraties bekijken.
De experimenten zijn door de eerste jaars Life Science van Hogeschool Drenthe zelf bedacht. Het team uit Cloppenburg van het Liebfrauenschule Gymnasium kwam als beste uit de wedstrijd naar voren en zij konden aan het einde van de dag een cheque van € 500,- in ontvangst nemen.

De dertig eerstejaarsstudenten werktuigbouwkunde van de Hogeschool Drenthe deden een gezamenlijk experiment om een doos over een zo lang mogelijke afstand met behulp van perslucht te laten rijden. De doos van de studenten Niels Duursma, Klaas Tiktak, Jarno Dijk, Julian Vos, Han Warntjes en Erwin Kupers legde een afstand van 6,40 meter af en wonnen hiermee de race.
Provincie:
Tag(s):