zondag, 9. juli 2006 - 16:17

Hè lekker vies…..

Monnickendam

Atletiek Vereniging Monnickendam en een groep enthousiaste bewoners uit Overleek en de Monnikmeer organiseerden zondag voor de tweede keer de 'Blubberrace'. Voor zij die niet weten wat een blubberrace is: een ‘hardloopwedstrijd’ door de weilanden, hier en daar onderbroken door een moddersloot waar doorheen gewaad moet worden'.

De af te leggen afstand was voor niemand een probleem: ongeveer 3,5 km. Die sloten gaven wat meer problemen (lees: lol). Voor de allersnelsten waren er ereprijzen te winnen. Maar de meesten deden mee voor de lol, want wat is er nu leuker om met een stel vrienden, ongegeneerd in 26 moddersloten te springen.

Bij alle sloten stonden medewerkers van de organisatie klaar om te helpen, voor het geval je er echt niet meer uit kon komen. En dat bleek wel nodig. Nadat zo’n 100 slootjespingers gepasseerd waren was ook de slootkant veranderd in modder. Zelfstandig uit de sloot komen was dan een hels karwei. Na de laatste sloot kon men douchen onder een door de brandweer ingerichte 'brandweerdouche'. (zie foto)
Provincie:
Tag(s):