dinsdag, 17. oktober 2006 - 20:01

Haagse minima voor half geld op sport

Den Haag

Houders van een Ooievaarspas kunnen voor de helft van de prijs lid worden van tientallen sportverenigingen. De gemeente Den Haag heeft hiervoor circa 250.000 euro beschikbaar. De bedoeling is mensen met een minimuminkomen (maximaal 130 procent van het minimumloon) zo te motiveren om te gaan sporten.

In de herfstvakantie, volgende week (23 tot en met 27 oktober) is een Haagse Sportweek georganiseerd om sport onder de aandacht te brengen van de Hagenaars. In sportcomplexen in vijf stadsdelen presenteren sportverenigingen zich. Met demonstraties, wedstrijdjes, clinics, springkussens, schminkpartijen en ontmoetingen met bekende sporters willen zij jong en oud Den Haag warm laten lopen voor sport.

,,We willen de drempels slechten die de minima er nu van weerhouden te gaan sporten,� zegt wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie). ,,Het idee is dat sporten duur is en ver weg. Bovendien is er vaak geen traditie; opa en oma en vader en moeder deden er ook niet aan. Daarom moet sport allereerst voor iedereen betaalbaar zijn. Met de Haagse Sportweek laten we zien dat het om de hoek kan en geven we iedereen de kans om te ervaren hoe leuk het is om te sporten.�

Wethouder Sander Dekker (Onderwijs, Jeugd, Sport): ,,Zestig procent van de Hagenaars doet aan sport. Maar ik vind dat meer mensen moeten weten welke geweldige sportieve mogelijkheden er zijn in Den Haag. Meedoen is het motto van dit college. Dat geldt zeker voor sport.�

In principe kan iedere sportvereniging deelnemen aan de kortingsactie. Als zich een Ooievaarspashouder meldt, dan kan de club de helft van de contributie declareren bij de gemeente. Er is wel een maximum van 150 euro per pashouder. Nu al heeft de Ooievaarspas contact met zo’n tachtig verenigingen. Het aanbod varieert van voetbal tot zwemmen, van fitness tot vechtsport en van bridgen tot poolen.
Provincie:
Tag(s):