vrijdag, 29. september 2006 - 16:12

Hagenaars veroordeeld voor drugshandel in Duindorp

Den Haag

Zeven Hagenaars zijn op donderdag veroordeeld wegens handel in verdovende middelen. De rechtbank oordeelde dat er sprake was van een criminele organisatie met het oogmerk, het plegen van strafbare feiten. Volgens de rechter was er sprake van een schoolvoorbeeld van een criminele organisatie.

De Hagenaars (zes mannen en een vrouw) in de leeftijd van 27 tot 45 jaar werden op 25 april van dit jaar aangehouden na een onderzoek van Politie Haaglanden dat in november 2005 startte onder de codenaam ‘Witte Duinen’. De politie en het OM hebben het onderzoek gedaan omdat de dadergroep in en rond Duindorp actief was en voor veel drugsgerelateerde overlast zorgde in Duindorp en het uitgaansleven in Scheveningen.

De verdachten hebben zich gedurende langere tijd schuldig gemaakt aan de handel in hard en soft drugs. Op bestelling werd er actief gehandeld. De werkwijze kenmerkte zich door duidelijke vaste afspraken. Elk lid van de organisatie had een vaste rol die dan ook strikt werd nageleefd.

De verdachten kregen straffen opgelegd die varieerden van enkele weken hechtenis tot drie jaar. Bij de doorzoekingen die destijds plaatsvonden werden computers, verdovende middelen en mobiele telefoons in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):