maandag, 30. oktober 2006 - 10:48

Halloweenoptocht loopt uit de hand

Colijnsplaat

Zaterdagavond, na een Halloweenoptocht in Colijnsplaat, is een en ander flink uit de hand gelopen.Diverse mensen gingen langs deuren van huizen om snoep op te halen. Hierbij ontstond bij een woning in de Tulpstraat wat onenigheid, omdat een van de bewoners zich niet netjes gedroeg ten opzichte van de aanbellende kinderen.

Hij maakte een angstaanjagende opmerking, de kinderen schrokken hiervan en zij renden hard weg. Hierop liep de boel uit de hand en keerde een boel mensen zich tegen de bewoner van de Tulpstraat.

De Zeeuwse politie kwam ter plaatse en die heeft getracht alle mensen uit de buurt van de woning te verwijderen. Dit gelukte gedeeltelijk. Eén man, een 28-jarige man uit de gemeente Noord Beveland, voldeed niet aan het bevel van de politie om weg te gaan en werd hierom aangehouden.

Op datzelfde moment rende een 26-jarige vrouw uit de gemeente Noord Beveland naar de woning in de Tulpstraat toe en sloeg, met haar blote handen, een ruit van de woning in. Hierop is de vrouw ook aangehouden. Beide betrokkenen zijn overgebracht naar het politiebureau. Er werden verklaringen opgenomen en de verdachten konden het bureau weer verlaten.

Omstreeks 02.50 uur diezelfde nacht kon de politie wederom in actie komen in Colijnsplaat. De eerder aangehouden man zou belaagd worden door twee mannen uit de gemeente Noord Beveland. Zij schopten en sloegen de 28-jarige man helemaal in elkaar. Er werd zelfs medegedeeld dat de 28-jarige man met een scherp voorwerp gestoken zou zijn.

Beide bewoners zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar worden verklaringen van hen opgenomen. De mannen zijn in verzekering gesteld. Zij zijn 28 en 26 jaar oud.
Provincie:
Tag(s):