woensdag, 4. oktober 2006 - 10:07

Hangjongeren staken apotheek in brand

Ter Apel

Met de aanhouding van twee jonge inwoners (17 en 18 jaar) uit Ter Apel, is de brand in de voormalige apotheek aan de Hoofdstraat in Ter Apel opgelost. Het leegstaande pand werd door de brand geheel vernield.

De uitslaande brand vond plaats op 25 augustus omstreeks 22.30 uur. Bij de brand liepen slapende kinderen in het naastliggende pand gevaar. Het pand heeft veel waterschade en schade door het instorten van het uitgebrande pand opgelopen.

Door een groot aantal getuigenverklaringen konden half september de twee verdachten worden aangehouden. Zij maakten deel uit van een groepje jeugd die het pand had uitverkoren als zogenaamde ‘hangplek’. In het pand hadden ze al enkele vernielingen gepleegd. Vermoedelijk hebben zij een matras in brand gestoken, waardoor de rest van de ruimte vlam vatte.

De brand greep zo snel om zich heen, dat onder de jongeren paniek ontstond. Enkele van hen konden zich ternauwernood in veiligheid brengen, door langs de enige smalle en steile trap van de zolderverdieping af komen en langs het vuur te lopen. De sterke rookontwikkeling bemoeilijkte het hen om de uitgang te vinden. De 18-jarige verdachte moest het pand zelfs via een raam op de 1e verdieping verlaten.

Beide verdachten zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):