dinsdag, 17. januari 2006 - 9:05

Hans Janssen "Kermiswethouder van het Jaar"

Tilburg

De Tilburgse wethouder Hans Janssen heeft zaterdag van de kermisbond BOVAK het predikaat “Kermiswethouder van het jaar� in ontvangst mogen nemen. De BOVAK beschouwt de prijs als “erkenning voor de uitstekende wijze waarop in Tilburg de kermis is georganiseerd, begeleid en gepromoot�. Het is de vijfde evenementenprijs die Janssen voor de Tilburgse Kermis kreeg.

BOVAK kent de prijs normaal gesproken toe aan een stad, maar wilde bij gelegenheid graag de Tilburgse wethouder onderscheiden. Wethouder Janssen reageert verheugd: “Ik beschouw deze prijs opnieuw als een erkenning voor het prima teamwork dat in Tilburg geleverd wordt om voor een breed publiek een topkermis neer te zetten. De BOVAK wil met deze prijs ook duidelijk maken dat we in Tilburg veel waarde hechten aan de belangen van kermisexploitanten.�

De Tilburgse kermis is een van de drukst bezochte evenementen in Nederland, met ruim 1 miljoen bezoekers tijdens de tien dagen dat ze duurt. In 2004 won dit Tilburgse volksfeest al een Golden Pony Award, als internationale erkenning voor de organisatorische kwaliteit en de uitstekende ontvangst van de exploitanten. In 2005 ontving Tilburg de Nederlandse Kermisprijs van kermisbond NKB. In de jaren 2002 en 2005 werd de kermis door het publiek verkozen tot het beste evenement in de serie 'Tilburg Trakteert'.
Provincie:
Tag(s):