donderdag, 18. mei 2006 - 22:01

Hans van Breukelen opent clinicspectakeldag

Eindhoven

Vrijdag 19 mei 2006 heeft oud PSV doelman Hans van Breukelen om 09.00 uur het startsein gegeven voor de ClinicSpektakeldag. Aan dit bijzondere evenement op Sportcomplex Eindhoven-Noord namen 1.900 scholieren van 16 Eindhovense scholen deel. Het kennismaken met bekende en minder bekende sporten stond centraal op deze sportdag, die werd georganiseerd door een samenwerkingsverband van lokale organisaties.

Na een gezamenlijke warming-up werden 25 verschillende sporten in de vorm van een clinic (= activiteit met instructie en oefen/spelvormen onder leiding van een sportdeskundige) aangeboden. Populaire sportclinics waren o.a.: ATB fietsen, atletiek, flag football, handboogschieten, klimmen en verdedigingssporten. In het kader van het gezondheidsproject ‘De Familie Lekkerbek in Balans’ organiseert de GGD Eindhoven tijdens de ClinicSpektakeldag een fruitbuffet en geeft gezonde voedingstips. Een succesvol ‘een - tweetje’ dus tussen sport en gezondheid!

De ClinicSpektakeldag is uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen voor scholieren in Noord-Brabant. Dit jaar wordt de zesde editie georganiseerd, die tot stand is gekomen door een unieke samenwerking van een groep enthousiaste lokale organisaties: vrijwilligers van sportverenigingen, ROC Eindhoven, Eindhovense Sportraad, GGD Eindhoven, Sportbedrijf De Karpen, sportondernemers en Sportcomplex Eindhoven-Noord.
Provincie:
Tag(s):