dinsdag, 20. juni 2006 - 15:48

Hanze Solar Team neemt deel aan solarboat race

Groningen

Van 26 juni tot 1 juli neemt het Hanze Solar Team van de Hanzehogeschool Groningen deel aan de Frisian Nuon Solar Challenge, de grootste race ter wereld voor boten op zonne-energie. De race begint en eindigt in Leeuwarden en volgt de Elfstedenroute. Ongeveer dertig teams van verschillende universiteiten en hogescholen zullen op zonne-energie deze route varen. En dat kan hard gaan!

Het Hanze Solar Team heeft zich met een éénpersoonsboot ingeschreven in de A-klasse. Het team bestaat uit afstudeerders van het Instituut voor Engineering. Deze studenten hebben het ontwerp gemaakt en zijn op dit moment de boot in Delfzijl aan het bouwen.
Op woensdag 21 juni om 15.00 uur wordt onder toeziend oog van de leden van het College van Bestuur, mevrouw Marian van Os en de heer Wiebe Wieling (tevens beoogd voorzitter van Vereniging 'De Friesche Elf Steden') de boot te water gelaten. Daarna dopen de leden van het CvB de boot en onthullen haar naam.

De studenten van het Instituut voor Engineering worden begeleid door het Kenniscentrum voor Aandrijftechniek, het Energie Kenniscentrum en het Human Technology Centre. Ook hebben een aantal regionale bedrijven hun kennis, middelen en faciliteiten beschikbaar hebben gesteld aan het team.
Provincie:
Tag(s):