woensdag, 13. december 2006 - 0:11

Harde verwijten tijdens lagerhuisdebat

Roermond

In de Velderie in Roermond vond dinsdagavond een Lagerhuisdebat plaats, waar een afvaardiging van de politie Limburg-Noord het opnam tegen allochtone jongeren. Het debat was georganiseerd door de projectgroep ‘Ik wil gewoon respect’. Met ludiek sketches werden de thema’s ingeleid, waarna er verhitte discussies ontstonden tussen de jongeren en de agenten.

Het project heeft als doel het bevorderen van de relatie tussen de politie en de allochtone jongeren in de regio Limburg-Noord. Het opstartpunt van het project vindt plaats in de gemeente Roermond. De dialoog met elkaar aangaan is een van de manieren. De projectgroep werkt intensief samen met de Gemeente Roermond, Stichting Wel.kom en Gilde opleidingen.

Tijdens het debat gingen allochtone jongeren en politiemedewerkers uit het district Roermond met elkaar in gesprek om elkaar bewust te maken van elkaars belangen, wensen en ideeën. Thema’s die aan de orde kwamen waren onder andere discriminatie, de relatie tussen beide partijen en de cultuur.

De Venrayse wethouder Hassan Najja, leidde het debat. Een jury van drie personen wees aan het einde van het debat aan beide zijde de beste debater aan.
Provincie:
Tag(s):