dinsdag, 16. mei 2006 - 12:11

Hardenberg stijgt 40 plaatsen op ranglijst websites

Hardenberg

De gemeente Hardenberg is 40 plaatsen gestegen op de ranglijst voor gemeentelijke website, die wordt samengesteld door www.advies.overheid.nl. Hardenberg staat nu op de 66e plaats, terwijl bij de vorige meting de 106e plek werd ingenomen. Alle ruim 400 gemeenten werden beoordeeld.

De stijging wordt veroorzaakt door een constante verbetering van de website van de gemeente. Zo is het sinds kort bijvoorbeeld mogelijk om een uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie via internet aan te vragen en te betalen. Dit is het bekende document dat bijvoorbeeld nodig is bij schoolexamens of voor het halen van het rijbewijs. Het uittreksel wordt automatisch per post toegestuurd, zodat inwoners van de gemeente Hardenberg voor dat product niet meer naar het gemeentehuis hoeven te komen.

Op dit moment wordt gewerkt om meer van dit soort gemeentelijke producten via de website aan te bieden. Ook wordt een complete metamorfose van de website voorbereid. Het doel daarvan is om de bezoekers in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn met informatie en digitale dienstverlening.

www.advies.overheid.nl valt onder ICTU. Dat is de ICT-uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Provincie:
Tag(s):