maandag, 16. oktober 2006 - 22:06

Hardlopen door het Nederlands-Duits grensgebied

Emmen

“Sporten zonder Grenzen - grenzeloos sporten in de Eems Dollard Regio� is een gezamenlijk project van SportDrenthe en de Kreissportbund Emsland dat als doel heeft grensoverschrijdende uitwisselingen te stimuleren in de EDR, waarbij sport als middel wordt ingezet. In het kader van dit project zal de 1e EDRun plaatsvinden op zaterdag 28 Oktober 2006.

De EDRun biedt een wedstrijdloop van ca. 10km en ca. 5km rondom de Kleine en Grote Rietplas in Emmen met zowel Nederlandse als Duitse deelnemers. Een initiatief van de Gemeente Emmen dat in samenwerking met SportDrenthe en de Kreissportbund Emsland wordt uitgevoerd. Het wordt ondersteund door de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Coevorden en Vlagtwedde uit Drenthe en door de Duitse gemeenten Haren, Twist, Lingen en Meppen.

De doelstelling is om de EDRun ieder jaar te laten plaatsvinden en uiteindelijk uit te laten groeien naar een evenement waar inwoners uit gemeenten aan weerszijden van de Nederlands/Duitse grens van de Eems tot en met Gronau aan kunnen deelnemen.

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden en zich tevens inschrijven op de website www.edrun.info of contact opnemen met Eun Leij (eleij@sportdrenthe.nl/ 0628153889).
Provincie:
Tag(s):