maandag, 4. september 2006 - 13:07

Hardnekkig brandje in spouwmuur

Woerden

De brandweer van Woerden kreeg maandagochtend rond 10.15 uur een melding van een binnenbrand in een in aanbouw zijnde flat aan het Veluwemeer in de wijk Snel en Polanen. Het vuur was ontstaan tijdens dakdekkerswerkzaamheden en had zich verpreid in de spouwmuurisolatie.

In verband met de hoogte (7e verdieping) zette de brandweer naast een blusvoertuig ook een hoogwerker in. Deze bleek net een paar meter tekort te komen, waarop steigerbouwers die nog ter plaatse waren, in no-time een steiger in elkaar zetten, zodat de brandweer haar werkzaamheden beter kon uitvoeren.

In eerste instantie leek de brand snel onder controle, maar het zou nog drie uur duren voordat het hardnekkig smeulende vuur in de spouwmuurisolatie was bestreden. Zowel aan de buiten- als aan de binnenzijde van het flatgebouw moesten delen van de muur verwijderd worden om het smeulende isolatiemateriaal te kunnen blussen. Omstreeks 12.30 uur was de klus geklaard. Over de grootte van de schade is nog niets bekend.

Het was tevens de eerste uitruk voor Jan-Pieter Duhen, die per 1 september de nieuwe commandant van de brandweer Woerden is geworden.
Provincie:
Tag(s):