maandag, 23. oktober 2006 - 0:56

Hattrick Alves nekt sterk Groningen

FC Groningen wist voor het vijftiende duel op rij te scoren. Tot punten leidde dit niet. SC Heerenveen toonde zich gelukkiger in de afronding: 4-2.

De ploeg van trainer Ron Jans had het beste van het spel in de derby van het noorden. Toch stond het na tachtig minuten op een 4-0 achterstand. Afonso Alves brak na een kwartier de ban in het Abe Lenstra Stadion. Hij schoot raak uit een vrije trap, waarbij Bas Roorda niet vrijuit ging. Ook in de 68ste minuut toonde de Groningse goalie zich niet gelukkig. Hij tastte mis op een voorzet, waardoor Rob Friend makkelijk kon inkoppen.

Alves vergrootte in de 74ste en 79ste minuut de marge naar vier. Even leek het nog spannend te worden. Yevgeni Levchenko benutte een makkelijk gegeven strafschop en in de 83ste minuut tikte de middenvelder zelfs de 4-2 binnen. Verder kwamen de Groningers echter niet.