vrijdag, 27. januari 2006 - 22:31

Hattrick Arveladze nekt Roda JC

AZ kwam sterk uit de startblokken en opende al na één minuut en 53 seconden de score nadat Shota Arveladze uit een onmogelijke hoek de 0-1 scoorde. De thuisploeg bleef het eigen spel spelen en creëerde diverse kansen.

Na 18 minuten speelde Sergio de bal op Voigt die doelman Timmer kansloos liet en daarmee de verdiende gelijkmaker scoorde.

Na de gelijkmaker kwam AZ weer beter in de wedstrijd. Na 39 minuten was het een afstandschot van De Cler wat door Kujovic voor de voeten van Arveladze werd gestompt. De Georgiër wist wel raad met het cadeautje; 1-2.

Net zoals AZ aan de wedstrijd begon, werd ook de tweede gestart. Na twee minuten en drie seconden was het een snelle counter die door de Huysegems werd afgerond. Hoewel de Belg de bal verkeerd raakte was het toch genoeg om de doelman te verschalken.

Nog geen vier minuten later was de wedstrijd beslist. Van Galen veroverd de bal en Arveladze gaat een 1-2 met Meerdink aan en speelde hierbij verdediger Kah ook nog door de benen.

De laatste acht minuten speelde Roda JC met slechts tien man. Ger Senden moest het veld geblesseerd verlaten, terwijl de drie wissels al gebruikt waren.