donderdag, 2. november 2006 - 23:13

Heerenveen in eigen huis onderuit tegen Odense

SC Heerenveen heeft haar goede reeks in de UEFA Cup geen vervolg kunnen geven tegen Odense SK. De ploeg van Gertjan Verbeek ging in het eigen Abe Lenstra Stadion met 2-0 onderuit.

Na het beginsignaal van de Finse arbiter Asumaa werd al duidelijk dat de Friezen tegen de Denen een zware avond tegemoet zouden gaan. De ploeg van de oud-manager van Arsenal, Bruce Rioch schoot werkelijk uit de startblokken. Dat het bij rust pas 1-0 stond, had Heerenveen vooral te danken aan haar goalie Brian Vandenbussche.

Na de thee wist Heerenveen zich enigszins te herpakken, maar in de 59-ste minuut schoot Lekic met zijn tweede van de avond Odense op een 2-0 voorsprong. Heerenveen kwam in het tweede bedrijf niet verder dan enkele plaagstootjes in de richting van Odense-doelman Onyszko. Hanssen trof in de 61-ste minuut nog wel doel voor de Friezen, maar zijn inzet werd afgekeurd. Het duel bleef zodoende na negentig minuten voetbal steken op 2-0 overwinning voor Odense.

De andere wedstrijd in groep D tussen Racing Lens en het Spaanse Osasuna werd een prooi voor Lens. De ploeg won haar thuiswedstrijd met 3-1.

Arouna Dindane brak de ban voor Lens door al in de veertiende minuut de score te openen. Osasuna kon de eerste helft geen antwoord vinden op de achterstand, maar na de vijftien minuten verplichte rust, zorgde Valdo alsnog voor de gelijkmaker. De Fransen lieten zich echter niet uit het veld slaan en liepen via Cousin (penalty) en Boukari uit naar een 3-1 voorsprong en gooiden daarmee de wedstrijd op slot.