donderdag, 13. april 2006 - 10:40

Heerenveen kan vijfde plaats vergeten

Het bereiken van de Champions League moet SC Heerenveen maar zo snel mogelijk uit het hoofd zetten. De vijfde plaats op de ranglijst is voor de Friezen niet meer mogelijk na het verloren duel met Willem II (4-3).

De Friezen rest slechts het spelen van de play-offs voor een UEFA-ticket. Maar als ze dat op dezelfde wijze doen als vanavond tegen de Tilburgers, dan kan Europees voetbal worden geschrapt uit het Friese woordenboek.

Willem II, al zeker van de 17e plaats, kwam binnen 20 minuten op 2-0 voorsprong. De spitsen Moussa Dembele en Iwan Redan waren de doelpuntenmakers. Heerenveen begon onder leiding van Paul Bosvelt aan een inhaalslag. Vlak voor rust maakte invaller Mark de Vries de aansluitingstreffer.

Na rust leken de Friezen de Brabanders te overlopen. Bosvelt en Arnold Bruggink tekenden voor de 2-3. Het thuispubliek ging echter nog eens achter de ploeg staan en schreeuwde hun helden naar voren. Dat leverde succes op. Wederom Dembele en Redan dompelden de ploeg van Gertjan Verbeek in diepe rouw.
Categorie:
Tag(s):