zondag, 5. februari 2006 - 20:41

Heerenveen legt ADO op pijnbank

De bekeruitschakeling tegen Ajax heeft SC Heerenveen ogenschijnlijk makkelijk verteerd. Het liet drie dagen na de domper geen spaan heel van ADO Den Haag en won dankzij drie treffers van Lasse Nilsson in eigen huis met 3-0.

De eenvoudige middag dankten de Friezen aan een droomstart. Al na twee minuten had de Zweed zijn eerste treffer in het mandje liggen. Ado hielp de ploeg van Verbeek voor rust nog verder in het zadel, omdat Said Bakkati (ex-Heerenveen) te kort terugspeelde op doelman Zwinkels. Nilsson reageerde alert en tekende voor zijn tweede van de middag.

Na de pauze had de thuisploeg een nog veel grotere score op de borden kunnen zetten tegen het onthutsend zwakke ADO. Het sprong echter veel te onzorgvuldig met de vele kansen om. Slechts Nilsson wist nog eenmaal het net te vinden en ging daarna met publiekswissel van het veld.