woensdag, 15. februari 2006 - 21:37

Heerenveen op rand uitschakeling

SC Heerenveen kan een vervolg in het UEFA Cuptoernooi zo goed als vergeten. De ploeg van Gertjan Verbeek ging in de heenwedstrijd thuis onderuit tegen Steau Boekarest, 1-3.

Dat het voor Steaua de eerste wedstrijd weer was sinds december, was de ploeg nauwelijks aan te zien. De Roemenen verschenen fris aan de start en lieten al snel zien over een technische uiterst vaardige ploeg te beschikken, die in tegenstelling tot veel teams uit Oost-Europa niet op de counter loerde.

Dat Heerenveen halverwege de eerste helft via Bruggink op voorsprong kwam, was dan ook enigszins tegen de verhouding in. Onder de indruk van die tegenslag was Steaua niet. Het bleef de bovenliggende partij en maakte na een half uur spelen de terechte gelijkmaker via Dica. Hij profiteerde van rommelig verdedigen bij de Friezen.

Direct na rust was de doelpuntenmaker dichtbij zijn tweede treffer. Het had een waarschuwing voor Heerenveen moeten zijn, maar dat was het niet. Steaua bleef met goed veldspel kansen afdwingen en nam een kwartier voor tijd brutaal een voorsprong. Goian kopte vallend een corner binnen.

Twee minuten later kreeg Heerenveen de nekslag toegediend. Paraschiv schoot fraai raak. Na die domper had Heerenveen niet meer de kracht om zich op te richten.