donderdag, 20. juli 2006 - 16:28

Heerlenaar rijdt met scooter in op Marechaussee

Kerkrade

Een 25-jarige wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee is woensdag licht gewond geraakt toen tijdens een controle op de Merksteinstraat in Kerkrade een bestuurder van een bromscooter een stopteken negeerde en op hem inreed. De wachtmeester kwam daarbij ten val en liep onder andere kneuzingen op aan een hand en een van zijn enkels.

De bestuurder van de bromscooter, een 21-jarige inwoner van Heerlen, werd aangehouden. De man negeerde tweemaal een stopteken en reed met aanzienlijke snelheid in op de marechaussee. Deze stapte nog op zij, maar werd toch geraakt. De Heerlenaar kwam met zijn bromscooter tegen een boompje tot stilstand. Hij liep slechts een schaafwond op aan een van zijn handen. Het incident gebeurde tijdens een mobiele grenscontrole van de Koninklijke Marechaussee.

De bromscooter waarop de Heerlenaar reed, bleek niet te zijn verzekerd, terwijl het voertuig voorzien was van een 80 cc motorblok. De eigenaar van de bromscooter meldde zich later bij de politie omdat hij zijn voertuig miste. De politie heeft het voertuig voor onderzoek in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):