vrijdag, 4. augustus 2006 - 15:27

Heineken vervangt 'reuze bierglazen' Leidseplein

Amsterdam

Door de jaren heen zijn de twee grote, schuimend gevulde Heineken glazen, boven op het dak van Grand Café Heineken Hoek aan het Leidseplein, uitgegroeid tot een karakteristiek onderdeel van het Amsterdamse stadsbeeld. Donderdagavond werd dit vertrouwde duo na 26 jaar vernieuwd.

De oude vertrouwde Heineken glazen werden tijdens een spectaculair evenement vervangen door de nieuwe Heineken Extra Cold ‘Galaxy’ glazen. Deze Galaxy-glazen zijn bij het publiek al bekend; ze werden vorig jaar met succes geïntroduceerd in de landelijke horeca als hét nieuwe standaardglas. Daarmee verdween na ruim een kwart eeuw het beroemde 'vaasje' of 'Amsterdammertje'.

De verrassende onthulling van de Heineken Extra Cold 'Galaxy' glazen, was de kick-off van de introductiecampagne voor Heineken Extra Cold bier; een nieuwe tapvariant van Heineken, die wordt geserveerd op 0 graden Celsius.

Na een aankondiging door deejay Gijs Staverman en een muzikaal optreden van de electroband Zero Degrees, werden de nieuwe glazen in gebruik genomen. De twee reusachtige, proostende Heineken glazen zijn vervangen door twee nieuwe proostende Heineken Extra Cold Galaxy glazen in hetzelfde formaat. Om de onthulling een extra feestelijk tintje te geven, werden de bezoekers van Grand Café Heineken Hoek getrakteerd op speciale ijsblokjes met een Extra Cold munt, waarmee het tweede Extra Cold biertje gratis gedronken kon worden.
Provincie:
Tag(s):