woensdag, 22. november 2006 - 0:45

Heli maakt noodlanding op Noordzee

Den Helder

De offshore SAR helikopter die afgelopen nacht een noodlanding op zee moest maken, is vanmorgen op het strand van Texel aangespoeld. Nadat alle inzittenden waren gered, is de helikopter richting de kust gedreven. Er is bewaking bij geplaatst en getracht wordt de helikopter zo snel mogelijk te bergen. Dit heeft de kustwacht dinsdag bekendgemaakt.

Alle 17 inzittenden zijn vannacht aan wal gebracht door het Kustwachtvaartuig Arca, de Helderse reddingboot Dorus Rijkers en helikopters van de Koninklijke marine. Ook zijn nog een aantal andere reddingboten in actie geweest, alsmede het kustwachtvaartuig ‘Waker’ en een helikopter van de Koninklijke Luchtmacht.

Alle passagiers en bemanning van de helikopter zijn in goede gezondheid. Eén persoon is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, maar ook hij maakt het goed.

Voor de kust van Den Helder moest de reddingshelikopter met 17 personen aan boord dinsdagavond rond 23.30 uur, door vermoedelijk motorpech, een noodlanding maken
in de Noordzee. Het toestel was opgestegen vanaf een boorplatform voor de kust en onderweg naar vliegveld de Kooy in Den Helder.

De kustwacht, de marine en de luchtmacht zijn direct een grote reddingsactie begonnen en hadden volgens een woordvoerder van de Kustwacht rond 00.45 uur inmiddels 12 personen gered. De overige 5 personen zijn ook aangetroffen en werden rond 01.00 ook nog opgepikt.

Twee boten van de kustwacht, twee reddingsboten en een helikopter van de marine zijn bij deze reddingsactie ingezet. De helikopter maakte op ongeveer 25 kilometer van Den Helder in de Noordzee een noodlanding. Het reddingstoestel had even daarvoor 15 personen van een boorplatform met stroomproblemen opgepikt.
Provincie:
Tag(s):