woensdag, 19. april 2006 - 15:09

Hemelse artiesten op Hemelpop

Goes

Dit jaar wordt er op Hemelvaartsdag, op donderdag 25 mei, flink uitgepakt op de Grote Markt. Dan organiseert ‘The Clash of the Cover Bands’ in samenwerking met Stichting Goes Promotie én de horecagelegenheden rondom de Grote Markt de eerste editie van Hemelpop, een middag- en avondvullend programma met 4 gevarieerde top coverbands en een DJ!

Eigenlijk was men het er al lange tijd over eens dat de Grote Markt in Goes de ideale locatie zou zijn voor een grootscheeps open-air muziekevenement. Nadat enkele jaren geleden Bløf al eens acte de présence gaf op de Grote Markt, wordt de Grote Markt binnenkort opnieuw voor één dag omgetoverd tot festivalterrein.

Stichting ‘The Clash of the Cover Bands’ en Stichting Goes Promotie staan aan de basis van het evenement, dat op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, plaats gaat vinden. ‘The Clash of the Cover Bands’ organiseerde vorig jaar al een regionale cyclus met wedstrijden voor Zeeuwse coverbands in het HeartBreak Café, waarna de beste coverbands uit alle regio’s van Nederland tijdens de landelijke finales in Paradiso en Studio 22 om de prijzen streden.

En het HeartBreak Café is weer één van de horeca-gelegenheden op de Grote Markt die zitting heeft in Stichting Goes Promotie, dat zoals gezegd samen met ‘The Clash of the Cover Bands’ verantwoordelijk zal zijn voor de gehele productie.

Zo zal het muzikale aanbod tijdens deze 1e editie van Hemelpop zeer divers zijn. Nadat om 15.00 uur het startsein wordt gegeven, trapt om 16.00 uur de eerste band af. The Road Dawgz verzorgen Bluesrock-covers in de breedste zin van het woord, wat voornamelijk komt door het zeer gemêleerde muzikantengezelschap binnen deze band.

Vijf verschillende culturen van drie verschillende continenten zorgen ieder voor een eigen inbreng en een unieke stijl en sound als band.

Rond de klok van 18.00 uur zal het stokje overgenomen worden door The Brenda. Deze 4 zeer professionele muzikanten weten als geen ander waar zij het publiek mee kunnen vermaken en zorgen in hun sets altijd voor de nodige verrassende wendingen; schrik er niet van wanneer zij feilloos overschakelen van een Soul-cover naar een stevige Rock-knaller. Janis Joplin, James Brown, Led Zeppelin, Aerosmith, ZZ Top en Billy Idol, je kunt ze allemaal verwachten bij The Brenda!

Nadat zij twee uur lang de planken van het podium hebben gespeeld, zal het dak er vervolgens zeker vanaf gaan bij het optreden van Band Over Baby. Deze band maakte vorig jaar al naam in ‘The Clash of the Cover Bands’, maar doet dat eigenlijk overal waar dit excentrieke vijftal verschijnt. Met een repertoire dat zich strekt van de klassiekers van Elvis en Chuck Berry tot de hedendaagse muziek van Gavin DeGraw en Kane spelen zij alle zalen plat.

Bovendien wordt er ook niet vreemd meer van opgekeken wanneer enkele bandleden hun kunsten op de bar of tussen het publiek vertonen in plaats van op het podium. Band Over Baby moet je meegemaakt hebben!

De energieke podiumbeleving van Band Over Baby zal om 22.00 uur moeiteloos overgenomen worden door de nr. 1 Tina Turner Tribute van Nederland: Hot Leggs. Niet alleen de uiterlijke verschijning van de knotsgekke frontvouw is vrijwel identiek aan die van Tina Turner, maar haar stemgeluid en beleving zijn zo mogelijk nog meer identiek. Hot Leggs speelt in haar set alle grote hits en swingende knallers van ‘The Grandmother of Rock, Soul and Pop’!

Naast deze vier spetterende optredens, maakt in de pauzes én als afsluiting DJ Reza zijn opwachting. Reza draait al vanaf begin jaren ’90 zijn house-tunes en is een graag geziene en bekende DJ in de regio; zo is hij regelmatig achter de draaitafels te vinden in Club Royaal én op zijn eigen Glorification-avonden in El-toro. Op Hemelvaartsdag zal hij zorgen voor een prettige overgang tussen de bands en een knallende afsluiting van de 1e Hemelpop!

Hoewel er deze middag en avond in totaal 5 acts optreden, is de entree voor Hemelpop geheel GRATIS, zodoende kan geconcludeerd worden dat de Grote Markt in Goes op Hemelvaartsdag absoluut ‘the place to be’ is voor iedereen van gezelligheid en live-muziek houdt! Meer informatie over het evenement en de optredende artiesten is na te lezen op www.theclashofthecoverbands.com!
Provincie:
Tag(s):