vrijdag, 24. maart 2006 - 10:58

Hennephandel

Utrecht

Zondag 19 maart heeft de politie zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar een organisatie achter verschillende hennepplantages. Zo heeft de politie vrijdag bekend gemaakt. Vier van hen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek duurt nog voort.

Zondag 19 januari zijn drie mannen, van 40 jaar uit Utrecht, 41 jaar uit Maarssen en 35 jaar uit Vleuten, in hun auto aangehouden in Overvecht door het arrestatieteam van de politie Utrecht. De 41-jarige man uit Maarssen bleek tijdens de aanhouding in het bezit te zijn van ongeveer €14.000. Aansluitend zijn doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachten. In de woning van de 40-jarige Utrechter trof de politie twee vuurwapens met munitie, gedroogde hennep en hasj en een contant geldbedrag van ongeveer €13.000 aan. In de woning van de 35-jarige verdachte uit Vleuten werd apparatuur voor een hennepkwekerij en een voorraad gedroogde hennep aangetroffen.

Op twee andere adressen in Utrecht heeft de politie een 44-jarige man en een 37-jarige man en hun vriendinnen aangehouden. Bij doorzoeking van één van de woningen troffen agenten 160 (hennep)moederplanten en ongeveer 2.300 stekjes aan. In de andere woning was een kwekerij zonder planten aanwezig en een voorraad gedroogde hennep en hasj. Aanvullend werd ook een zoeking verricht in een opslagcontainer, waar apparatuur en toebehoren voor het opzetten van hennepkwekerijen werden aangetroffen.

Financieel rechercheurs, woningbouwcorporaties, uitkeringsinstanties, gemeente en de belastingdienst zijn betrokken bij het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):