woensdag, 25. oktober 2006 - 12:37

Hennepkwekerij leidt naar duizenden kilo's illegaal vuurwerk

Enschede

De politie stelde op dinsdagmiddag 24 oktober een onderzoek in naar mogelijke hennepteelt in een tweetal bedrijfshallen aan de Tinsteden in Enschede. In het pand trof de politie inderdaad een hennepkwekerij aan. In totaal werden ruim 400 planten en de daarbij behorende apparatuur geruimd en ter vernietiging in beslag genomen. De politie hield in het pand een 46- en een 54-jarige Enschedeër aan wegens overtreding van de Opiumwet. De stroom werd illegaal verkregen, waarop het energiebedrijf werd ingelicht voor nader onderzoek.

De stroomlijn vanuit dit pand liep verder naar een aangrenzend pand. Daar stuitte de politie bij toeval op een grote partij illegaal vuurwerk van tenminste een paar duizend kilo. Ook werd er in een bij het pand geparkeerde vrachtwagen nog een partij van ongeveer 150 kg illegaal vuurwerk aangetroffen.

In verband met de gevaarzetting is het vuurwerk nog dezelfde avond door de Dienst der Domeinen opgehaald en vervoerd naar de landelijke opslagplaats in Ulicoten (N-B). Daar zal de partij worden gewogen en ingedeeld in een gevarenklasse.

In verband met de vuurwerkvondst hield de politie buiten het pand nog een 43-jarige Enschedeër aan.
Alle verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):