woensdag, 1. februari 2006 - 11:22

Hennepkwekerij met 10.000 stekjes

Zwolle

In een pand aan de Marsweg heeft de politie dinsdag een distributiecentrum van hennepstekjes en de daarbij behorende kwekerij opgerold. In het pand, dat deels was onderverhuurd, werden 268 hennepplanten aangetroffen. Dit waren zogeheten moederplanten, waarvan de stekjes werden afgehaald. Verder waren er zo'n 10.000 stekjes aanwezig, bestemd voor distributie.

Alle aanwezige planten, stekjes en apparatuur zijn vernietigd. Twee mannen uit Raalte van 29 en 39 jaar zijn als verdachten aangehouden en worden nader gehoord. Er is proces-verbaal opgemaakt.

In een woning aan de Dollard in Zwolle heeft de politie gisteren eveneens een hennepkwekerij opgerold. De politie was na een tip poolshoogte gaan nemen. In de woning werden drie vertrekken aangetroffen die waren omgebouwd tot kwekerij. Er waren reeds 488 plantjes afgeknipt. Ook waren er nog 30 zakken met resten van een eerdere oogst aanwezig. De stroom werd illegaal afgetapt. Er was op dat moment niemand in de woning. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):