dinsdag, 28. maart 2006 - 13:26

Hennepkwekerijen en andere drugshandel

Enschede

Op maandag 27 maart zijn door de politie op meerdere locaties in Enschede hennepkwekerijen aangetroffen. Alle planten en apparatuur zijn ter vernietiging in beslag genomen. De controles vonden plaats op verschillende locaties.

In een woning aan de Gronausestraat werden in totaal 347 planten aangetroffen. De 30 jarige bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld. De stroom werd illegaal afgetapt.

In een bedrijfspand aan de Lonnekerbrugstraat werden 27 kilo geoogste toppen en 225 planten zijn aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

In een woning aan de Haaksbergerstraat trof de politie restanten aan van een hennepkwekerij. Deze kwekerij was vermoedelijk kort daarvoor geruimd. Een 36 jarige Enschedeër werd in het pand aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten.

De politie zag op maandag 27 maart om 19.50 uur op de Oldenzaalsestraat in Enschede hoe een vermeende drugsdealer iets in zijn mond probeerde te stoppen. Dit bleken 6 bolletjes cocaïne te zijn. De verdachte, een 21 jarige Enschedeër werd daarop aangehouden en de politie nam de drugs in beslag. De 21 jarige zou deze drugs kort daarvoor hebben gekocht van een in zijn gezelschap verkerende 49 jarige Enschedeër, die ook werd aangehouden. Deze 49 jarige verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld, nadat er te weinig aanwijzingen waren dat hij gedeald had. De 21 jarige is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.

Tenslotte heeft de politie op maandag 27 maart om 16.20 uur een inval gedaan in een woning aan de Klokkendijk in Notter. In de woning werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Twee mannen die zich in het pand bevonden zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In het kader van het onderzoek zijn de twee Enschedeërs van respectievelijk 32 jaar en 52 jaar in verzekering gesteld.
De politie trof in de woning 500 planten aan. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld en verwacht nog meer aanhoudingen te zullen verrichten.
Provincie:
Tag(s):