maandag, 29. mei 2006 - 19:46

Hennepkwekerijtje ontdekt in bos

Bruinisse

Tijdens controle op de visserijwetgeving is zondagmiddag bij toeval een hennepkwekerijtje in het schorrengebied bij de Oesterdam ontdekt. Een medewerker van de Provincie en een agent van de Waterpolitie zagen tijdens surveillance een auto geparkeerd staan achter een gesloten verklaring.

Toen zij ter plaatse gingen kijken, zagen zij 2 mannen uit het aldaar gelegen bos komen. Zij keken in de rondte, blijkbaar om te kijken of de kust veilig was en gingen weer terug het bos in. Vervolgens kwamen 3 mannen met een aantal dozen en een schep het bos weer uitlopen, richting de auto. Toen hen werd gevraagd wat ze in het bos deden, zeiden ze dat ze een wandeling hadden gemaakt.

Omdat beide opsporingsambtenaren het niet vertrouwden, moesten de mannen de kofferbak van de auto openmaken. Hier werden een aantal dozen met lege potjes aangetroffen waarna een van de 3 mannen verklaarde dat ze wietplantjes in het bos hadden geplant.

De mannen, in de leeftijd van 19- t/m 22 jaar afkomstig uit de gemeente Tholen, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Goes. In het bos werden een twintigtal wietplantjes aangetroffen.

Na verhoor en opmaken van proces-verbaal werden twee van hen weer in vrijheid gesteld. Een van hen, de 22-jarige, moet nog even blijven, hij is ingesloten in Torentijd omdat hij nog 100 dagen gevangenisstraf moet uitzitten voor een andere zaak.
Provincie:
Tag(s):