vrijdag, 27. oktober 2006 - 8:33

Hennepplantage in Valkenburg opgeruimd

Valkenburg

Donderdagmorgen werd aan de Hekerbeekweg in Valkenburg een hennepplantage aangetroffen en geruimd. Bij een gezamenlijke actie van zowel politie, brandweer, Essent en de gemeente Valkenburg a/d de Geul, werd door de politie een stacaravan aangetroffen die ingericht was als hennepplantage.

In de caravan stonden ongeveer 300 oogstrijpe planten. Ook bleek dat er met de elektriciteit was geknoeid.

De eigenaar van de caravan is bekend. Hij zal op een later tijdstip worden gehoord. De in beslag genomen spullen als planten, lampen en kweekmateriaal, zijn ter vernietiging afgevoerd.

Aanleiding voor de actie was het besluit van de gemeente Valkenburg a/d Geul om tot een resoluut en kordaat optreden over te gaan vanwege illegaal geplaatste caravans. Omdat deze te dicht op elkaar waren geplaatst, ontstond er groot brandgevaar. Het gaat daarbij om een vijftal caravans zonder standplaats.

Burgemeester Constant Nuytens betreurt de gebeurtenis, aangezien hij de bewoners enkele keren op de levensgevaarlijke situatie heeft gewezen. De burgemeester heeft ook aangegeven dat ‘zolang deze ongeregeldheden niet uitblijven, de periodieke controles worden voortgezet’.
Provincie:
Tag(s):