woensdag, 11. januari 2006 - 22:41

Heracles countert Willem II in zorgen

Willem II gaat een loodzware tweede competitiehelft tegemoet. Zoveel is wel duidelijk na de verliespartij van vanavond in eigen huis tegen de rechtstreekse concurrent voor degradatie Heracles Almelo. De Tilburgers gingen met 1-2 het schip in en staan nu met een wedstrijd meer al zeven punten achter de nummer 16 Sparta. Het gat met de veilige nummer 15 ADO Den Haag is al negen punten.

Voorafgaand aan het duel was de hoop nog groot bij Willem II. De ploeg van Kees Zwamborn had zich fors versterkt en verscheen met maar liefst vier nieuwe gezichten aan de aftrap. Het leverde weinig op, want waar de Tricolores hoopten een frisse start te kunnen maken, werd er mat en slordig gespeeld. Al na twee minuten tekende de dertiende nederlaag op rij zich af. Thijs Sluijter maakte knap 0-1. Willem II stond erbij en keek ernaar.

Het duurde tot de 40e minuut voordat de Tilburgers iets van zich lieten horen. Pas toen, met het inbrengen van Hans Densissen, kwam er wat vuur in het spel van de thuisploeg. Het had vrijwel direct de 1-1 van Moussa Dembele tot gevolg. Het goede gevoel nam Willem II mee uit de kleedkamer. Het zocht de aanval en was vanaf dat moment de betere ploeg. De beloning bleef echter uit. De Almeloërs counterden via Shota Hirayama namelijk naar 1-2.
Categorie:
Tag(s):