vrijdag, 17. november 2006 - 22:49

Heracles verslaat NAC

Heracles Almelo had al vijf competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. Bij de thuisploeg stond Bernard Hofstede voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis.

Trainer Ruud Brood was vooraf niet te spreken over het feit dat zijn ploeg op de vrijdagavond in actie moest komen, terwijl enkele van zijn spelers deze week internationale verplichtingen had. Diba van NAC Breda kwam donderdag pas terug van zijn interland met Marokko, maar Ernie Brands had daar geen problemen mee.

Diezelfde Diba vuurde in de tiende minuut de bal op Pieckenhagen, de Duitse doelman wist het schot te keren. Vier minuten later was het wel raak, maar aan de andere kant. De eerste kans voor Heracles werd direct benut. Quansah gaf een steekpas door de defensie van de bezoekers op Everton die door de Braziliaan mooi werd afgerond: 1-0.

Hoewel NAC Breda meer balbezit had, waren de kansen voor de thuisploeg. In de laatste minuut van de normale speeltijd wist Heracles de wedstrijd definitief te beslissen. Tanghe schoot de bal achter Zoetebier en bezorgde Heracles daarmee de overwinning. In de extra tijd leek de wedstrijd nog uit de hand te lopen, maar met een drietal gele kaarten wist arbiter Van Egmond de rust terug te brengen.
Categorie:
Tag(s):