woensdag, 27. september 2006 - 18:36

Herdenkingsplaat voor legendarisch Limburgia

Brunssum

Woensdagmiddag is in de nieuwe woonwijk Park Limburgia in Brunssum een herdenkingsplaat onthuld gewijd aan de legendarische voetbalclub Limburgia. De herdenkingsplaat memoreert het behalen van het landskampioenschap van Limburgia in 1950. De onthulling vond plaats in aanwezigheid van familieleden van de spelers die in 1950 deel uitmaakten van het kampioensteam.

De aanleiding voor de onthulling van de herdenkingsplaat is de oplevering van de nieuwe Brunssumse woonwijk Park Limburgia. De woonwijk is gebouwd op het voormalige speelveld van Limburgia aan de Venweg. In de bouwkundige opzet van de nieuwe woonwijk wordt nadrukkelijk verwezen naar het sportieve verleden van dit stukje Brunssum. Met het plaatsen van de herdenkingsplaat wordt de link tussen verleden en heden op symbolische wijze bekrachtigd.

De herdenkingsplaat memoreert het hoogtepunt uit de geschiedenis van voetbalclub Limburgia: het behalen van de landskampioentitel op 24 juni 1950. Het voetbalteam versloeg toen in een zinderende finale in het Amsterdams Olympisch Stadion tegenstander Ajax met 6-0. Limburgia werd daarmee de eerste Limburgse club die Nederlands Kampioen werd.
Provincie:
Tag(s):