woensdag, 25. oktober 2006 - 11:38

Herinrichting Keizersdijk gestart

Goes

Deze week zijn werkzaamheden gestart voor de herinrichting van de Keizersdijk en Dam in het kader van de uitvoering van het Masterplan Binnenstad Goes; aansluitend worden het Schuttershofgebied en de Kreukelmarkt opgepakt.

De aannemer is gestart op de Keizersdijk aan de kant van de Stenen Brug en werkt vervolgens richting binnenstad. De straten gaan er net zo uitzien als de andere winkelstraten in de binnenstad met een rode middenloper van gebakken steen en natuurstenen zijstroken. Ook worden weer lijngoten geplaatst om het regenwater op te vangen en af te voeren.

De pleintjes bij de Stenen Brug en bij de Dam krijgen een speciale inrichting van volledig natuurstenen bestrating. De terrassen worden opgeknapt en waar mogelijk groter gemaakt. Het Schuttershofgebied krijgt eveneens een volledig natuurstenen bestrating en wordt als een rustpunt ingericht met zitelementen en een waterelement.

De verwachting is dat de herinrichting van het hele gebied halverwege 2007 helemaal klaar is. Na de zomer 2007 start de herinrichting van het monumentale hart van Goes: de Singelstraat en de Zusterstraat. Nu wordt gewerkt aan het plan voor dit historische gebied.

Om de bereikbaarheid van het Groene Weidje en Oostwal te waarborgen wordt tijdens de werkzaamheden aan de Keizersdijk en Dam een mogelijkheid gecreëerd om via de Oostwal (zijde Gasthuisstraat) het Groene Weidje te bereiken. Hiervoor wordt een tijdelijke afrit gemaakt vanaf de Oostwal naar het Groene Weidje.

Gedurende de periode van werkzaamheden aan de Keizersdijk en Dam wordt de Stenen Brug opengesteld voor aanwonenden (lichte voertuigen, personenauto's).
Provincie:
Tag(s):