donderdag, 2. november 2006 - 8:38

Herriemakers voor straf in de hoek

Geldermalsen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft op verzoek van de politie Gelderland-Zuid tien personenauto’s aan een geluidsmeting onderworpen. De voertuigen zijn tijdens de ‘blauwe nacht’ van zaterdag 28 op zondag 29 oktober in Geldermalsen uit het verkeer genomen omdat zij overmatig uitlaatgeluid produceerden.

Op maandag 30 oktober 2006 constateerde de unit Transport- en Milieucontrole van het KLPD dat alle auto’s meer geluid maakten dan toegestaan. De geluidsnorm lag gemiddeld 15 db/a hoger boven de toegestane norm. Bij drie voertuigen waren de ramen zodanig geblindeerd dat deze niet aan de voorgeschreven lichtdoorlaatbaarheid voldeden.

Eén auto was voorzien van blauwe flitslampen in de bumper en van één auto zaten de wielmoeren los. De kenteken-bewijzen van deze voertuigen zijn ingevorderd en tegen de eigenaren zal proces-verbaal worden opgemaakt. De eigenaren hebben 28 dagen de tijd om de gebreken te herstellen.

In die tussentijd mogen zij alleen naar een plaats van herstel en weer terug naar het politiebureau rijden. De voertuigen zijn in afwachting van hun ‘baasje’ voor straf in de hoek van de binnenplaats van bureau Geldermalsen geplaatst.
Provincie:
Tag(s):