vrijdag, 16. juni 2006 - 10:18

Het ‘Blushuis’ officieel geopend

Breda

Donderdag is het ‘Blushuis’ op de TripleO campus in Breda officieel geopend. ‘Het Blushuis’ moet het brandpunt worden voor de creatieve industrie en technologie in Breda. Wethouder Adank verrichtte de openingshandeling en de heer Taminiau, stichter van ‘Het Land van Ooit’ geeft zijn visie op de toekomst van creatief ondernemerschap.

Het Blushuis is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne van Breda. Met de oplevering van dit markante gebouw is de eerste fase van de TripleO campus gerealiseerd. Het Blushuis, op korte afstand van de nieuwe brandweerkazerne, vormt binnen de campus de centrale ontmoetingsplek. TripleO is de naam van de volledige ontwikkeling op het 2,3 hectare grote voormalige vervoersterrein van de gemeente Breda. In totaal komen hier tussen 2006 en 2010 5 à 6 gebouwen met totaal 16000 m2 bebouwd oppervlak. De TripleO staat voor ontmoeting en samenwerking tussen Ondernemers, Overheid en Onderwijs.

In het Blushuis zijn op dit moment 36 organisaties gevestigd waaronder het opleidingsinstituut Game Academy van de NHTV en kennisinstelling Colin. Verder zit in het Blushuis onder andere ‘de Canteen’, een evenementenruimte, vergaderruimtes, een fitnessruimte, een ruimte met vakliteratuur, er zijn fietsen te leen en er is accommodatie voor kinderopvang. Momenteel zijn reeds gesprekken gaande over de tweede fase op het terrein van TripleO.
Provincie:
Tag(s):