vrijdag, 10. november 2006 - 12:31

Het gaat weer spoken in Hindeloopen

Hindeloopen

Net als andere jaren gaat het volgens de geruchten op zaterdag 18 november vanaf 17.30 uur weer spoken in Hindeloopen. De bevolking wordt dan ook gewaarschuwd om hun “kleine� kinderen en huisdieren ’s avonds binnen te houden. Na half zes zullen met man en macht, dus ook met behulp van de kinderen die wat groter zijn, de spoken Hindeloopen weer uit worden gedreven.

Dit is andere jaren ook steeds gelukt maar het wordt wel steeds moeilijker. De laatste keer was het angstaanjagend eng, overal waren griezels en spoken, maar een geluk dat iedereen fakkels bij zich had.

Koning Neptunes en Ame Gijs gierden door de sloten terwijl de Veerman trouw de spokenjagers overzette. Maar ook op straat kwam je op de meest vreemde plaatsen krijsende heksen en brullende geesten tegen. Na een lange tocht zijn door middel van het oplossen van een vreemde puzzel de spoken toch Hindeloopen uitgejaagd.

De Hindelooper bevolking hoopt dan ook nu weer dat iedereen bereid is mee te helpen de spoken te verdrijven. De spoken zullen het nu vast behoorlijk lastig maken met hun vreemde vragen, maar de Hindelopers zijn niet bang.

Iedereen wordt gevraagd om mee te doen met deze spokentocht. Kinderen natuurlijk onder begeleiding. Om 17.00 uur wordt er in ’t Kalkoentje gestart met schminken voor de liefhebbers. Dit is om de spoken te laten schrikken!! Daarna gaat men in groepjes met fakkels in de donkere straten op zoek naar spoken. Na afloop is er nog een galgenmaal!!!!!

Voor meer informatie kunt u terecht bij restaurant ’t Kalkoentje
op telefoonnummer 0514-521257
Provincie:
Tag(s):