dinsdag, 1. augustus 2006 - 12:10

Het is niet alles goud wat er blinkt

Rijssen

Op maandag omstreeks 10.50 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er op parkeerplaatsen langs de A1 in Holten gouden sieraden te koop werden aangeboden door inzittenden van een grijze Mercedes. De politie trof de auto niet meer aan, maar kreeg kort daarna een tweede melding dat de bedoelde auto zich nu bij het NS station in Rijssen bevond.

Daar trof de politie de auto met inzittenden aan en zag nog net hoe een van deze personen buiten de auto stond en een andere automobilist aansprak. Bij het zien van de politie stapte de man weer snel in de Mercedes. De andere automobilist, een 39 jarige man uit Wierden, vertelde de agenten dat hem zojuist gouden sieraden te koop waren aangeboden.

Daarop hielden de agenten de inzittenden van de auto wegens mogelijke oplichting aan. Het betrof hier vier Roemenen en afkomstig uit Duitsland. In de auto van de verdachten trof de politie meerdere goudkleurige ringen en kettingen, alsmede een hoeveelheid geld aan en nam deze goederen in beslag.

Na onderzoek door een juwelier bleek dat de sieraden niet van goud waren, maar vermoedelijk van koper.
De 39 jarige Wierdenaar deed aangifte van poging tot oplichting. Twee van de vier verdachten, een 30 en een 23 jarige man, kregen een proces-verbaal wegens poging tot oplichting. De andere twee aangehouden personen werden niet vervolgd. Na verhoor konden de verdachten het bureau weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):