dinsdag, 30. mei 2006 - 21:47

Het Kleine Veer opnieuw uit de vaart

Zwolle

Het Kleine Veer over de IJssel naar Hattem is sinds dinsdagmorgen opnieuw voor een paar dagen uit de vaart. Nu ten gevolge van de hoge waterstand. De voortdurende regenval van de afgelopen dagen en de restanten van het smeltwater bovenstrooms zorgen ervoor dat de pontons waar Het Kleine Veer aanlegt, niet meer met droge voeten bereikbaar zijn.

De verwachting is, gehoord de berichten over de waterstanden bovenstrooms, dat Het Kleine Veer komend weekend weer in de vaart wordt genomen. Bovendien, zo is de verwachting, zal het de laatste keer zijn dat het veer dit voorjaar vanwege de hoge waterstand niet bereikbaar is.
Als Het Kleine Veer weer in de vaart is steekt het dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur De IJssel over.

Het vormt een voet-fietsverbinding tussen de Zwolse IJsselvallei en Hattem en maakt deel uit van een landelijk voet- en fietspadennet. Door het Kleine Veer ontstaat er, samen met de veerdiensten in Zalk, Wijhe, Olst en Deventer de mogelijkheid om aan weerszijden van de IJssel een korte of langere recreatieve route te kiezen.
Een kaartje voor het pontje kost € 1,- voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen. Bij afname van 10 kaarten kost het € 8,-.
Provincie:
Tag(s):