zondag, 15. oktober 2006 - 0:05

"Het was weer fijn langs de lijn"

Almelo

Op en in de directe omgeving van een aantal Almelose voetbalvelden is het zaterdagmiddag 14 oktober erg onrustig geweest. De politie moest in een van de gevallen ingrijpen en wist met de grootst mogelijke moeite de vechtende partijen te scheiden en tot rust te brengen.

Omstreeks 14.50 uur kwam er een melding dat een groep van ongeveer 40 personen een kantine was binnengedrongen van een voetbalvereniging aan de Maardijk in Almelo. In de kantine werden diverse vernielingen aangericht en met flessen gegooid. Bij aankomst van de politie was de groep verdwenen en waren ongeveer 50 leden van de voetbalvereniging al op zoek naar de groep vernielers. De hele buurt werd door hen afgezocht en het lukte de politiemensen niet om hen tot bedaren te krijgen.

Op een gegeven moment rende men het terrein op van een andere Almelose voetbalclub aan de Koedijk in Almelo. In een van de kleedkamers troffen zij een elftal van een vereniging uit Enschede en er werd direct door de Almeloërs op deze mensen ingeslagen. Met de nodige moeite kon de ter plaatse gekomen politie de beide groepen scheiden. De Enschedeërs werden naar hun auto’s gebracht waarop zij konden vertrekken. Niemand van hen wenste iets te verklaren of aangifte te doen van de mishandelingen.

De leden van de Almelose club vertelden dat er onder deze groep enkele personen zouden zijn geweest die bij de vernielingen in hun kantine aan de Maardijk aanwezig waren geweest.

Op dit moment zijn er in deze zaak nog geen aanhoudingen door de politie verricht. Onderzoek zal nog moeten uitwijzen wat de aanleiding is geweest en hoe het zover heeft kunnen komen.

Op diezelfde zaterdagmiddag, even na 16.00 uur, werd een massale vechtpartij gemeld op een voetbalveld aan de Veenelandenweg in Almelo. Op dat moment vond daar een wedstrijd plaats tussen de A1 elftallen van de thuisclub PH en Tubantia uit Hengelo.
In de 34e minuut van de tweede helft scoorde PH 3-2 en ontstond om nog onduidelijke reden een massale vechtpartij op het veld. Diverse spelers, begeleiders en publiek, van beide partijen gingen met elkaar op de vuist en over en weer vielen rake klappen. De scheidsrechter had op dat moment de wedstrijd al gestaakt en het veld verlaten.

Toen de politie ter plaatse kwamen was de rust al weergekeerd. In een bemiddelend gesprek met beide partijen en de scheidsrechter werd afgesproken dat e.e.a. in eerste instantie ter beoordeling aan de KNVB wordt voorgelegd.

Door de politie zijn ook in deze zaak nog geen aanhoudingen verricht en is er door geen van de betrokkenen nog aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):