dinsdag, 13. juni 2006 - 13:27

Het Westerkwartier op de kaart

Marum

Donderdag 15 juni aanstaande presenteren de portefeuillehouders Recreatie en Toerisme van de vier Westerkwartiergemeenten de toeristische kaart in de Vrijborg te Nuis. Na ‘Er gaat niets boven Groningen’ wordt nu ook het Westerkwartier letterlijk op de kaart gezet. Tijdens de week van het Platteland wordt op 15 juni aanstaande in de Vrijborg te Nuis de toeristische kaart voor het Westerkwartier gepresenteerd.

Op de kaart staan alle toeristisch recreatieve voorzieningen in de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Van overnachtingsmogelijkheden, horeca, natuurgebieden tot aan wandelroutes, het staat allemaal overzichtelijk op één kaart. De toeristische kaart is vanaf eind juni bij de VVV’s in het gebied en bij verschillende toeristisch recreatieve ondernemers verkrijgbaar.

De kaart is het resultaat van een samenwerking tussen de vier Westerkwartiergemeenten en Staatsbosbeheer. De kaart maakt onderdeel uit van een serie van 45 kaarten van Staatsbosbeheer en Falkplan-Andes.

Het Westerkwartier staat nu dus tussen gebieden als bijvoorbeeld de Veluwe! Staatsbosbeheer en de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn zetten hiermee een eerste stap om de regio samenhangend op de kaart te zetten.
Provincie:
Tag(s):