maandag, 9. oktober 2006 - 12:55

Het Zeeuws leeft onder de Zeeuwse popmuzikanten

Het gaat door! Crash Boogie en Swensee uit Breskens, Krysus uit Vlissingen, Maarten Bruijnes uit Bruinisse en Stik Hewoon uit Zuid-Beveland. Wie zei er dat het Zeeuws niet leeft onder de Zeeuwse popmuzikanten? Maar liefst achttien Zeeuwse bands doen mee aan de door de Stichting De Zeeuwse Taele uitgeschreven wedstrijd 'Zing Zeeuws!'.

Zeven deelnemers strijden met elkaar in de categorie ingezonden teksten. Deze inzenders voeren hun dialectteksten niet zelf uit maar laten dat doen door andere zangers en groepen uit Zeeland. De overige elf deelnemers stuurden een dialectlied in dat zij zelf gaan uitvoeren. Maar dan gaat het wel om Zeeuwse liedteksten die zij als band/gezelschap nog nooit hebben gespeeld! Beide categorieën kennen dus zangers en groepen die nog niet eerder actief waren in de dialectmuziek.

Zo zal Surrender het lied 'Heidi' gaan brengen van Jeannet de Schipper. De rappers van Krysus doen het eigen nummer 'Hosternokke'. Leo Huibers brengt samen met Maarten Bruijnes 'De zêêman die at nie veromme kwam'. Het is maar een greep uit het repertoire dat de bezoeker op 25 november in de Vroone in Kapelle voorgeschoteld krijgt.

Het is een wedstrijd en er zijn een aantal mooie (geld-) prijzen mee te winnen. Ook is er een publieksjury en hun lieveling krijgt een speciaal door de Middelburgse kunstenaar Jan Davidse ontworpen beeldje van een zingende boer.

Meer informatie
Provincie:
Tag(s):