zondag, 10. september 2006 - 21:00

Het zit inbrekers niet mee in Emmen

Emmen

Het zat inbrekers het afgelopen weekeinde niet mee in Emmen. Zaterdagavond zag een getuige namelijk dat twee mannen bezig waren om in te breken in een school aan de Giervalk. Bij het zien van de getuige gingen de inbrekers er als een speer vandoor. Eén van hen vluchtte te voet en de andere in een auto.

De getuige had echter een foto gemaakt van de vluchtende auto en aan de hand van het kenteken kon de politie de auto opsporen. De auto werd op een andere plaats in Emmen aangetroffen en is in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar de bestuurder en de eigenaar.

In de nacht van zaterdag op zondag zag een oplettende beveiligingsbeambte op een bedrijven terrein aan de Nijbracht twee inbrekers. De dieven hadden een gat in de omheining geknipt en al spullen klaar staan om meegenomen te worden.

Bij het zien van de beveiligingsbeambte gingen de mannen er in een auto vandoor. Doordat de beveiligingsbeambte het kenteken noteerde kon de politie de auto opsporen en in zijn woning in Emmen is één verdachte aangehouden. Deze 31- jarige man is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):