woensdag, 25. januari 2006 - 13:38

Hiddink bondscoach van Engeland?

Volgens de zaakwaarnemer van Guus Hiddink, Cees van Nieuwenhuizen wil PSV het contract van haar oefenmeester verlengen. Van Nieuwenhuizen liet zich dit ontvallen tegenover het Engelse BBC. "Aan het eind van het afgelopen jaar heeft PSV laten weten te willen praten over de toekomst van Guus bij de club. Ze willen zijn contract zeker verlengen."

PSV strijdt echter niet alleen om de handtekening van de ervaren trainer. De naam van Hiddink wordt met enige regelmaat genoemd in de Engelse pers als de nieuwe bondscoach van de Britten. De huidige trainer van Engeland, Sven-Goran Eriksson stopt na het WK in Duitsland bij de Engelse bond.

De Zweed kwam de laatste weken negatief in het nieuws door een artikel in News of the World. Tegen de Britse krant zou de oefenmeester uit de school zijn geklapt tegenover een als sjeik verkleedde verslaggever. Via een knap staaltje onderzoeksjournalistiek tekende de krant uit de mond van Eriksson op dat hij voor de nodige centen wel manager van Premier League club Aston Villa wilde worden. Hij zou de internationals van Engeland ook warm maken voor een komst naar Villa.

Volgens zijn de manager van Hiddink is zijn client wel opgewassen tegen de kritische Engelse pers. "Bij Real Madrid, Valencia en Fenerbahçe heeft hij laten zien dat hij met kritische media kan omgaan."
Categorie:
Tag(s):