vrijdag, 17. februari 2006 - 18:50

Hiddink in dubio over toekomst

Guus Hiddink twijfelt over zijn toekomst. De coach/technisch directeur heeft nog een contract tot medio 2007 bij PSV, maar weet niet of hij dit ook zal uitdienen.

"Ik hul me een beetje in nevelen", liet Hiddink weten aan De Telegraaf. "Gewoonweg, omdat ik er nog niet uit ben. Die duidelijkheid gaat er komen, maar die periode is nog niet daar." De bondscoach van Australië verkeert in dubio om zowel privé-redenen als om redenen die met PSV te maken hebben.

Met het eerste werd hij afgelopen woensdag geconfronteerd, toen de FIOD weer aanklopte vanwege vermeende belastingontduiking. De financiële gevolgen van een eventuele naheffing en boete - het zou dan gaan om miljoenenbedragen - kunnen de toekomstplannen van Hiddink mede bepalen. Een lucratief contract bij de Engelse of Russische voetbalbond kan dan onweerstaanbaar worden.

Ook bij het al dan niet aanblijven bij PSV spelen financiële redenen een grote rol. "Door de financiële situatie is een club als PSV voortdurend in ombouw. Dat wil ik best elk jaar doen. Maar alleen als dat kan gebeuren met de ambitie van een topclub. Ik wil wél op alle fronten de drive zien. Ik sla liever een keer over de kop dan de motor helemaal niet aan te laten slaan."
Categorie:
Tag(s):