vrijdag, 14. april 2006 - 9:58

'Hiddink kon ook naar China'

Guus Hiddink wordt vandaag gepresenteerd als bondscoach van Rusland, maar had ook kunnen kiezen voor een functie bij de Chinese voetbalbond. Ook Engeland, Zuid-Afrika, Australië en een aantal clubs (waaronder VfB Stuttgart) dongen het afgelopen jaar naar zijn diensten. Dat maakte zijn zaakwaarnemer Cees van Nieuwenhuizen bekend.

De Russische bond zou volgens Van Nieuwenhuizen een jaar geleden al contact hebben gezocht om Hiddink aan te trekken. Hij zou het land naar het WK hebben moeten leiden. Hiddink was destijds ook in onderhandeling met Australië, en koos voor dat land. Vier maanden geleden meldden de Russen zich opnieuw. Alle daarna volgende gesprekken vonden plaats in Londen. Begin dit jaar vloog Hiddink zelf naar de Engelse hoofdstad voor een gesprek met een hoge functionaris van de bond. "Daarna belde Guus op", aldus zijn zaakwaarnemer in het AD. "Steek er maar tijd in, zei hij. Ten tekn dat hij het echt interessant vond."

In Londen ontmoette de Achterhoeker Roman Abramovich, maar de eigenaar van Chelsea heeft zich niet bemoeid met de onderhandelingen. Op woensdag 22 februari spraken Hiddink en de Russische bond de intentie uit tot een akkoord te komen. De Engelse interesse heeft de trainer van PSV nooit serieus genomen. Ook de Chinese belangstelling, waar hij coach of directeur of zelfs beide kon worden, liet hij links liggen.
Categorie:
Tag(s):