vrijdag, 6. oktober 2006 - 19:30

High Tech Campus beste bedrijventerrein

Eindhoven

De Eindhovense High Tech Campus is door een onafhankelijke vakjury uitgeroepen tot beste Nederlandse bedrijventerrein van Nederland. Dit gebeurde donderdag tijdens het Eerste Bedrijvencongres in Zutphen.

De jury noemt de campus een ‘uitgekiend concept dat werkelijk waarde toevoegt voor de gevestigde ondernemers.' De verkiezing is een initiatief van het tijdschrift Bedrijventerrein.

High Tech Campus Eindhoven is gebouwd op de gronden van het voormalige NatLab van Philips. Het feit dat Philips nog steeds de eigenaar en ontwikkelaar is van het gebied, biedt volgens de jury een duidelijk voordeel. Het campusmanagement laat op de 100 hectare grote campus alleen bedrijven die toegevoegde waarde leveren aan de open innovatie ontwikkelingen. Het is wat dat betreft een kweekvijver voor nieuwe technologieën, waar ook initiatiefnemer Philips uit kan putten. Die bedrijven worden echter wel optimaal gefaciliteerd.

Het bedrijventerrein is gekozen uit 93 inzendingen. Bij de laatste vijf zat nog een andere Eindhovense genomineerde, Flight Forum.
Provincie:
Tag(s):