maandag, 11. december 2006 - 0:02

Hiphop zal niet meer hetzelfde zijn!

Amsterdam

Zondagavond werd in de Melkweg in Amsterdam het Rap4Justice festival gehouden. Ali B en Lange Frans zijn waren er al achter: er broeit iets in het Midden-Oosten. Hiphop van Palestijnse en Israëlische jongeren die in opstand komen tegen de ellende die hun door militairen en politici wordt opgedrongen.

Ter introductie werd de trailer van de documentaire ‘SlingShot Hip Hop’ vertoond. Daarna traden artiesten als Ramallah Underground, Sagol, Ali B, Yes-R, Lady D en Lange Frans & Baas B. op. Ook de Palestijnse rappers van D.A.M., de pioniers van de Palestijnse hiphop, gaven acte de présence.

Ali B. gaf tevens de aftrap voor de campagne ‘ Spray for justice’. Alle artiesten van Nederland worden hierbij opgeroepen om een idee voor een graffiti in te sturen vóór februari 2007. Daarna zal deze worden voorgelegd aan een jury van Palestijnse jongeren. Die jury wijst vervolgens het mooiste ontwerp aan. Op 15 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

De winnaar mag in het voorjaar van 2007 met de organisatie van Spray4justice en Ali B. op reis om zijn winnende graffiti op de echte Muur, die de Palestijnen en de Israëliërs scheidt, tussen spuiten!
Provincie:
Tag(s):