maandag, 20. november 2006 - 8:19

Historische plattegronden van de Friese Elfsteden

Harlingen

Maandag krijgt burgemeester P. Scheffer in het Hannemahuis uit handen van de voorzitter van de Stichting Historische Stadsplattegronden het eerste van de uit twee delen bestaande publicatie "Historische plattegronden van Nederlandse steden, de Elf Steden van Friesland. Dokkum, Harlingen, Hindeloopen, Stavoren en Workum" uitgereikt.

In dit deel wordt de historische en ruimtelijke omgeving van Dokkum, Harlingen, Hindelopen, Stavoren en Workum beschreven. De andere zes steden komen in deel twee aan de beurt, dat over een paar jaar zal verschijnen. De publicatie is een uitgave van de Stichting Historische Stadsplattegronden te Lisse in samenwerking met de Friese Akademy en uitgeverij Canaletto te Alphen aan den Rijn.

Het gaat om een tweetalige uitgave, zowel in het Nederlands als in het Fries. De publicatie omvat een uitgebreide inleiding op de geschiedenis van de Friese elfsteden, een beschrijving van de historische en ruimtelijke omgeving van elk van de vijf steden en een cartobibliografy. In de tekst zijn zo'n 75 afbeeldingen van kaarten en kaartfragmenten en andere historische prenten opgenomen. Los toegevoegd zijn 34 hoogwaardige facsimile's van oude plattegronden van de vijf steden. In de winkel zal het boek 100 euro gaan kosten.
Provincie:
Tag(s):